Головна » 2022 » Грудень » 9 » За корупцію і порушення прав людини Британія ввела нові санкції - у списку пʼятеро росіян

За корупцію і порушення прав людини Британія ввела нові санкції - у списку пʼятеро росіян

 

Уряд Великої Британії 9 грудня запровадив санкції проти 30 осіб за корупцію, порушення прав людини та скоєння злочинів сексуального характеру під час конфліктів у всьому світі. Про це йдеться у пресрелізі.

"Наш обов’язок — сприяти розвитку вільного та відкритого суспільства в усьому світі. Сьогодні наші санкції йдуть далі з метою викрити тих, хто стоїть за жахливими порушеннями наших найважливіших прав. Ми прагнемо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні важелі, щоб забезпечити майбутнє свободи над страхом", - заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Зазначається, що всього Британія запровадила санкції проти 30 осіб із 11 країн. З них 18 причетні до порушень прав людини у світі, 6 осіб - до сексуального насильства під час конфлікту, і ще 5 причетні до великої корупції та незаконного фінансування.

У списку є п'ятеро росіян. Це, зокрема, командир 90-ї танкової дивізії, яка перебувала на передовій після того, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, полковник Раміль Ібатуллін, слідчий 534-го військово-слідчого управління зс чф рф майор юстиції Валентин Опарін і начальник Управління прокуратури Ростовської області Олег Ткаченко (обидва перешкоджали поданню скарг на тортури, причому Ткаченко також використовував тортури для отримання свідчень).

Під британські санкції потрапили також старший оперуповноважений уфсб в окупованому Криму Андрій Тишенін і старший оперуповноважений фсб в Криму Артур Шамбазов, які у 2015 році катували українця Олександра Костенка.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1414

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]