Головна » 2023 » Серпень » 15 » За закон про порнографію у Верховній Раді стартував збір підписів

За закон про порнографію у Верховній Раді стартував збір підписів

У Верховній Раді розпочався процес збирання підписів на підтримку законопроекту про дозвіл порнографічного контенту. Згідно з інформацією, офіційна реєстрація цього законопроекту планується провести найближчими днями. Повідомив про це Ярослав Железняк, представник політичної партії "Голос".

За словами Железняка, заклик до підпису законопроекту спрямований на зменшення навантаження на правоохоронні органи, звільняючи їх від "контрольних закупівель" у веб-моделей.

Законопроект пропонує змінити дію двох статей Кримінального кодексу. Перегляд підлягає 301 статтю, що регулює ввезення, виробництво та розповсюдження порнографії, а також 302 стаття, пов'язана з організацією "місць розпусти".

Зміни у статті 301 полягають у тому, щоб передбачити покарання лише за розповсюдження порнографічного матеріалу без згоди зображених на ньому осіб або розповсюдження серед неповнолітніх.

Скасування статті 302 також входить до запропонованих змін.

При цьому ініціатори законопроекту чітко наголошують, що ці зміни не торкаються питань дитячої порнографії. Статті, які передбачають покарання за такі злочини, залишаться чинними.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1423

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]