Головна » 2024 » Серпень » 8 » Заяви звільнених російських опозиціонерів прокоментувала посол України в США

Заяви звільнених російських опозиціонерів прокоментувала посол України в США

Перша пресконференція російських опозиціонерів, на яких путін виміняв професійного вбивцю з фсб красикова, досі не дає спокою українцям, настільки ми були вражені їхніми заявами. Не залишилася осторонь Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова, яка прокоментувала це так:

- Не коментувала обмін/звільнення російських опозиціонерів та їх пресконференції з ідеями послаблення санкцій і закликом не ставити знак рівності між путіним і росіянами і якщо чесно – не збиралась. Але сьогодні активні дискусії на цю тему і їх уточнюючі заяви про те, що вони все-таки бачать відповідальність росіян, правда, знову не за палку підтримку путіна і не за активну участь у війни, а за те що "росіяни закрили очі на злочини путіна", і вирішила відповісти на питання фейсбуку “що у мене на думці”.

Головне моє відчуття від цього – ми забагато часу і енергії витрачаємо на росіян, замість того щоб витрачати їх на наших партнерів і на скептиків та потенційних партнерів, яких можна переконати і зробити друзями. росія – імперія, яка в різних іпостасях (московська орда, російська імперія, радянський союз) нас окуповувала і знищувала.

Переважна більшість росіян підтримує путіна і війну, причому підтримує радісно. Всі 33 роки нашої незалежності росія намагалась нас повернути під її контроль і для цього наводнювала наш простір «русскім міром» – від експертів і журналістів до російських грошей і корупції, використовуючи наші пост колоніальні рани і атакуючи всіх, хто будував українську європейську Україну незалежну від росії.

Це треба просто зрозуміти і прийняти як факт. І енергію, час і зусилля витрачати на те щоб продовжувати активно ширити правдиву інформацію серед тих, хто поділяє наші цінності, а також тих, хто не знає чи сумнівається чи навіть виступає проти, але хто не є росіянином чи їх колаборантом/агентом.

І переконувати їх в тому, що тільки більше зброї і допомоги Україні, і більше санкцій і ізоляції для росіян (всюду і для всіх) – це шлях до перемоги України, демократій і міжнародного права, а також шлях до поразки росії та імперської ідеї, яку вона несе і яка рухає її агресивні війни проти дуже багатьох сусідів та поневолених народів всередині росії.

І це важливо донести до громадян країн, до їх лідерів і всіх, хто ухвалює рішення чи впливає на них – академії, науковцям, спортсменам, культурним діячам тощо.

Але нам не так вже важливо чи навіть корисно переконувати в цьому росіян – хороших чи ні, бо нам не потрібні наші колишні колонізатори як посередники у спілкуванні зі світом. Ми робимо це самі. І маємо робити більше і наполегливіше. Всіма мовами світу. Не російською.

І якщо невелика частина росіян це зрозуміє і готова буде боротися з головною проблемою і причиною війни – російським імперіалізмом – то нам може бути по дорозі. Але більш ймовірно, що боротися проти імперіалізму будуть багато досі поневолених росією народів, ніж ліберальні росіяни, які хочуть побудувати "прекрасную росію будущего", не змінюючи і навіть не помічаючи її імперського фундаменту. На жаль", – констатує Маркарова.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-08-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1210

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]