Головна » 2023 » Квітень » 4 » Заяву про банкрутство подала фірма Бренсона Virgin Orbit

Заяву про банкрутство подала фірма Бренсона Virgin Orbit

Virgin Orbit Holdings Inc. оголосила про банкрутство після того, як фірма із запуску супутників, пов’язана з британським мільярдером Річардом Бренсоном, не змогла забезпечити фінансування, необхідне для продовження роботи, і скоротила 85% свого персоналу.

Компанія вказала 243 мільйони доларів активів і 153,5 мільйона доларів свого загального боргу в петиції відповідно до розділу 11, поданій у штаті Делавер.

Цей крок перериває швидке падіння компанії з Лонг-Біч, штат Каліфорнія, після гучного провалу запуску в січні та падіння курсу її акцій. Virgin Orbit тимчасово призупинила роботу в березні, поки шукала додатковий капітал, а пізніше звільнила 675 співробітників.

Згідно з заявою , Virgin Investments Ltd Бренсона виділила 31,6 мільйона доларів, щоб продовжити скорочену операцію, поки вона продовжує шукати покупця. Головний виконавчий директор Ден Харт сказав, що він прагне укласти транзакцію, яка забезпечить Virgin Orbit та її активи «для майбутніх можливостей і місій».

Фірма — частина імперії Бренсона, яка включає Virgin Atlantic Airways Ltd і компанію Virgin Galactic Holdings Inc. , що займається космічними польотами — не принесла прибутку як публічна компанія.

Компанія-запуск офіційно почалася в 2017 році як відгалуження Virgin Galactic. Бізнес Virgin Orbit зосереджувався на запуску малих супутників на орбіту. За словами компанії, він успішно запустив 33 супутники.

Повітряний запуск

На відміну від деяких конкурентів, які запускають ракети з землі, Virgin Orbit використовує техніку, відому як повітряний запуск, у якому її ракета LauncherOne розгортається на великій висоті з-під крила модифікованого літака Boeing Co. 747. Компанія почала розробку ракети у Virgin Galactic за роки до офіційного створення бізнесу із запуску супутників.

Virgin Orbit успішно запустила свою першу місію на орбіту в січні 2021 року та здійснила чотири успішні польоти до 2022 року.

Цього року компанія планувала збільшити частоту запусків, але після невдалої січневої місії , яка мала стати першим орбітальним запуском з британської землі, їй довелося переглянути. Його апарат так і не вийшов на орбіту через те, що під час польоту виникла проблема з паливним фільтром, що призвело до втрати дев’яти малих супутників.

Справа 23-10405, суд США з питань банкрутства округу Делавер.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1273

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]