Головна » 2012 » Вересень » 4 » Закарпатці на іноземних номерах перетинатимуть кордон кожні 5 діб

Закарпатці на іноземних номерах перетинатимуть кордон кожні 5 діб

На численні усні запити громадян та перевізників Чопська митниця надає консультацію про встановлення чітких строків транзитних перевезень.

Строки транзитних перевезень в залежності від видів транспорту встановлені положеннями ст. 95 Митного кодексу України. При цьому, строки транзитних перевезень залежать виключно від виду транспорту та не залежать від наявності або відсутності товару, що перевозиться таким транспортом, належності транспортного засобу приватній особі тощо.

При перевезені товарів автомобільним транспортом строк перевезення встановлюється в розмірі 10 діб. У разі переміщення товарів в зоні діяльності одного митного органу строк транзитного перевезення встановлено в розмірі 5 діб. 

Враховуючи те, що митний пост є структурним підрозділом конкретної митниці, відповідно під час перевезень товарів автомобільним транспортом між структурними підрозділами однієї митниці, у т.ч. між митними постами, встановлений строк транзитного перевезень – 5 діб.

До строків, зазначених у статті 95 МКУ, не включається:

1) час дії обставин, зазначених у статті 192 цього Кодексу;

2) час зберігання товарів під митним контролем (за умови інформування митного органу, який контролює їх переміщення);

3) час, необхідний для здійснення інших операцій з товарами, у випадках, передбачених цим розділом (за умови інформування митного органу, який контролює переміщення цих товарів).

Положеннями ст. 192 "Заходи, що вживаються у разі аварії чи дії обставин непереборної сили під час перевезення товарів" Митним кодексом України встановлено, що якщо під час перевезення товарів транспортний засіб внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили не зміг прибути до митного органу призначення, допускається вивантаження товарів в іншому місці. При цьому перевізник зобов'язаний:

1) вжити всіх необхідних заходів для забезпечення збереження товарів та недопущення будь-якого їх використання;

2) терміново повідомити найближчий митний орган про обставини події, місцезнаходження товарів і транспортного засобу.Звертаємо Вашу увагу на те, що положеннями Митного кодексу України продовження строку транзитного перевезення не передбачено.  

За матеріалами: Новини сьогодні
04-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11846

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]