Головна » 2013 » Листопад » 8 » Закарпатський народний хор виступив у чеській Іглаві

Закарпатський народний хор виступив у чеській Іглаві

У четвер, 7 листопада в адмінбудинку краю Височина, в місті Їглава відкрився вернісаж української культури. Згодом відбувся виступ Закарпатського народного хору в міському театрі, пишуть nowyny.com.

До речі, у жовтні 2012 року проведено Дні Чехословаччини в Ужгороді, у травні цього року в Ужгороді відбувся фестиваль чеської кухні та чеської культури.

Налагоджено партнерські відносини і між територіальними громадами міст та сіл, між установами освіти, культури, охорони здоров’я та художніми колективами Закарпатської області і краю Височина та інших регіонів Чеської республіки.

Зокрема підписано угоду про співробітництво між містами Ужгород та Їглава, між містами Мукачево та Пельгржимов, між селом Колочава і містом Семіла, де народився Іван Ольбрахт. Ведеться підготовка щодо встановлення партнерських зв’язків між територіальними громадами ряду інших міст і сіл наших регіонів.


Опісля відбулося вручення відзнак представникам чеської та закарпатської сторін за результативну співпрацю. Відзнаками нагороджено : гетьмана Височини Їржі Бєгоунека, сенатора Мілоша Вистрічіла, керівника крайової адміністрації Височини Зденека Кадлеца, членів постійної конференції Височини Йожефа Недведа та Вацлава Кадета.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11258

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]