Головна » 2012 » Листопад » 12 » Закарпатський "Зелений Дім" відвідали гості з Москви

Закарпатський "Зелений Дім" відвідали гості з Москви

Одним з лідерів Російської Федерації в галузі овочівництва є компанія «Гавриш», яку назвали на честь відомого російського вченого селекціонера Сергія Гавриша.

Вже другий рік наш Фонд працює з цією компанією для того, щоб наші овочівники випробували нові сорти перцю, помідорів та огірків російської селекції і зробили висновки щодо конкурентоспроможності в порівнянні з іншими відомими виробниками. У січні цього року це насіння ми роздали в наші родини і отримали перші результати, які виявилися дуже вдалими. Саме для їх вивчення і приїхали на Закарпаття Сергій Борисов (Москва) та Олександр Динник (Київ), який є керівником представництва компанії «Гавриш» в Україні.
І ось ми в Перехресті в родині Лойоша Сюча, яка випробувала нові гібриди огірків цієї компанії і вони їм дуже сподобалися, а саме, сорти Модель, Адмірал, Максимус та Кураж. З господарем було домовлено про проведення тут навесні 2013 року семінару по цим гібридам, з метою демонстрації іншим виробникам можливостей отримання прибутку завдяки праці російських селекціонерів, позаяк ми давно звикли до продукції голландських, французьких, німецьких селекціонерів, але забули про наших слов’янських вчених.
Після Перехрестя гості зустрілися з працівниками консервного заводу торгової марки «Дядя Ваня», яка є лідером в Росії по консервованим огіркам. Тут вже інші вимоги до гібридів огірка, тому що консервні заводи закупляють овочі, вирощені у відкритому ґрунті. Лише сонце дає таку властивість огіркам, що вони не м’якнуть після тривалого зберігання. Всі побажання були записані і враховані російськими селекціонерами при створенні нових гібридів.
Гості ретельно вивчали проект «Зелений дім», який допомагає багатодітним родинам. «Весь світ бореться за виробника, а фонд «Терра Деї» створює таких виробників, що є дуже інноваційним», –зазначили представники компанії «Гавриш», які багато їздять по світу.
Крім огірків, добре зарекомендували себе помідори Азов, Івановець, Джераш та інші. Тому навесні приїде головний агроном компанії, який довгий час робив на тепличному комплексі, і буде вчити не лише наші родини, а й всіх бажаючих. Про дату і час навчань ми повідомимо пізніше.

За матеріалами: Новини сьогодні
12-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11465

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]