Головна » 2017 » Листопад » 6 » Закарпаття не отримало вже 107 млн грн., які мали надійти на ремонт автошляхів від "дорожнього експерименту"- Москаль обурений

Закарпаття не отримало вже 107 млн грн., які мали надійти на ремонт автошляхів від "дорожнього експерименту"- Москаль обурений

  "Дорожній есперимент", який обіцяв додаткові мільйони гривень завдяки надплановим надходженням від митниць, виявився пустопорожньою обіцянкою уряду.

Саме до такого висновку приходить голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, який розкритикував Мінфін за те, що той порушує нормативно-правові акти і продовжує відбираючи від регіону зароблені кошти на ремонт доріг.

"Ситуація із надходженням коштів на ремонт автодоріг за рахунок перевиконання Закарпатською митницею ДФС планових надходжень (так званий «дорожній експеримент») до сьогодні не вирішена", - пише Москаль на персональному сайті.

"За вересень область мала отримати понад 55 мільйонів гривень від «дорожнього експерименту», а за жовтень – понад 51 мільйон, – наголошує Геннадій Москаль. – Разом ця сума становить понад 107 мільйонів гривень. На початку жовтня Мінфін усупереч нормативно-правовим актам вирішив забрати від Закарпаття 41 мільйон, зароблений у вересні, залишивши всього 14 мільйонів. Таке рішення не підтримав «бюджетний комітет» Верховної Ради, однак із тих пір Закарпаття не отримало ні 14 мільйонів, ні 55 мільйонів, зароблених у вересні, ні 51 мільйон, зароблений у жовтні. Ми не отримали нічого, при тому, що «дорожній експеримент» залишається єдиним серйозним джерелом фінансування ремонту наших автодоріг, а погода все ще дозволяє проводити дорожні роботи. У мене немає слів, щоб адекватно оцінити таку «підтримку» Закарпаття з боку Києва…"

Москаль відіслав телеграму прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману з проханням особисто втрутитися в ситуацію і якнайшвидше її вирішити.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1658

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]