Головна » 2015 » Серпень » 11 » Закарпаття пасе задніх у мобілізації - Москаль

Закарпаття пасе задніх у мобілізації - Москаль

Закарпаття утримує передостаннє місце в Україні щодо мобілізації. Про це на своєму сайті пише у вівторок, 11 серпня, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його даними, на сьогодні Закарпатська область виконала план 6-ї хвилі мобілізації на 27%. Це передостанній показник по Україні, нижче тільки Івано-Франківська область — 25%.

"Головні причини таких низьких показників дві, — коментує наведені цифри Москаль. — Перша — безвладдя в районах, друга — наближення місцевих виборів, через які сільські, селищні та міські голови не хочуть займатися мобілізацією, щоб не налаштувати проти себе електорат".

"Першу причину ми фактично усунули — в більшості районів призначені голови РДА. А щодо другої, то найближчим часом я особисто зустрічатимуся з сільськими головами по окремих районах і нагадаю їм, що вибори виборами, але за саботаж мобілізації передбачена відповідальність. Більшу частину Конституції становлять права громадян України, там є всього кілька обов’язків. Один із них — це захист Батьківщини", - наголосив губернатор.

Він також навів список районів і населених пунктів, де план мобілізації виконаний найгірше: на Воловеччині (4%), у Виноградівському (10%) та Тячівському (13%) районах.

Краще в Береговому - 88% (при тому, що попередню, 5-ту, хвилю мобілізації це місто виконало з найменшим по області показником), Перечинському (65%) та Великоберезнянському (50%) районах. Водночас Ужгород виконав план з мобілізації на 35%, Мукачеве - на 38%, Хуст - на 17%, Чоп - на 27%.

Нагадаємо, мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня і триватиме 90 днів, другий - орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також триватиме протягом 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил призвано танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв'язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

У липні-вересні 2015 року відбудеться звільнення з військової служби військовослужбовців, призваних на службу під час мобілізації відповідно до указу від 21 липня 2014 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-08-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1963

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]