Головна » 2019 » Травень » 31 » Запрацюють поліцейські офіцери громад у містах України – чим відрізнятимуться від дільничних

Запрацюють поліцейські офіцери громад у містах України – чим відрізнятимуться від дільничних

   У містах України запрацюють поліцейські офіцери громад – чим відрізнятимуться від дільничних

Цьогоріч уже 800 ОТГ готові запустити в себе новий поліцейський проект

МВС запускає проект, який називається "поліцейський офіцер громади для роботи в Об'єднаних територіальних громадах" (ОТГ). Проект запущено з 28 травня і він має охопити 29 тисяч населених пунктів України. В ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний вечір" радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко розповів, скільки поліцейських офіцерів громади готові до роботи з населенням.

"Ми поки що тільки розпочали цей проект в кількох областях, там кілька десятків чоловік нині. 34 – в Дніпропетровській області. Ми розуміємо, що до кінця року близько 800 ОТГ вже нададуть можливість повноцінно працювати цим поліцейським в межах громади. Таким чином ми десь руйнуємо паркани між суспільством і поліцією, які мурувалися тривалий період. І ми розуміємо, що поліцейський буде значно ефективніший, коли буде спільна відповідальність громади і поліцейського за свою роботу", – розповів Варченко.

Він також розповів, в чому буде різниця між поліцейським офіцером громади і дільничними поліцейськими, які зараз є.

"Різниця буде, я думаю, в якості роботи, яка забезпечується з боку громади. На даний момент громада висловлює більше зацікавлення в якісній конструкції безпеки. Поліцейська частина може надати частину цієї безпеки. Частина, зрозуміло, що там формується спільними зусиллями. І на даний момент, коли іде така співпраця, коли технічно надаються можливості формування місця для роботи, офіс поліцейського, автомобілі тощо – це те, що значною мірою на себе бере громада і людина відпрацьовує дуже адресно і саме в своїй поліцейській громаді. Такі поліцейські не будуть залучатися до інших робіт, тобто він розуміє, що він частина цієї громади і важливо працювати там як шериф", – пояснив Варченко.

Він також розповів, що на поліцейських офіцерів громади навчатимуть у Поліцейській академії. У МВС є низка спеціалізованих закладів у Києві, Дніпрі, Харкові й Одесі, Львові, які можуть фахово за різними курсами навчати сотні поліцейських.

"Відповідно, ми прораховуємо ці курси по навчанню. І в цьому році вже 800 ОТГ готові запустити в себе такий проект. А дільничні поліцейські залишатимуться зараз. Вони працюють спільно з цими поліцейськими офіцерами громади", – пояснив Варченко.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1609

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]