Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Заради можливості правити в храмі греко-католики перекрили трасу - релігійні війни на Закарпатті

Заради можливості правити в храмі греко-католики перекрили трасу - релігійні війни на Закарпатті

Сьогодні, 5 жовтня, релігійна громада греко-католицької церкви влаштувала акцію протесту – перекрила трасу міжнародного сполучення Київ – Чоп. Люди вимагають від ворожої їм православної громади Московського патріархату виконати рішення суду і проводити богослужіння у Свято-Вознесенському храмі села Великі Лази, що поблизу Ужгорода - почергово.

За попередніми даними, з незрозумілих поки причин, новий начальник виконавчої служби у п`ятницю відмінив виконання рішення суду. Правоохоронці зачитали віруючим це рішення і воно їх ще більше обурило. За словами учасників акції, вони перекриватимуть дорогу до того часу, поки не приїде виконавча служба і не виконає рішення суду.

Вже понад два десятки років у селі не можуть примиритися дві релігійні громади: православна і греко-католицька. Селяни не можуть поділити храм, у якому правлять богослужіння. Вже не одноразово збиралися представники цих громад із місцевою владою, однак компромісу так і не знайшли. Звернулися до суду, який зобов’язав громади вести свої богослужіння по черзі. Однак, рішення суду не виконується, тому віруючі вийшли на протест.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1947

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]