Головна » 2021 » Серпень » 31 » Затінювальна сітка: як вибрати і де застосовувати

Затінювальна сітка: як вибрати і де застосовувати

Багато статей вже написано і багато слів сказано про користь затіняючої сітки. Причому не тільки для рослин, адже цей матеріал також добре себе зарекомендував і в побуті, під час відпочинку, на дачі, при будівництві. Загалом, де тільки не застосовують цей чудо-матеріал.

Захисна затінююча сітка https://biotol.com.ua/setki-ten/ складається з безлічі осередків. І чим ці отвори більші, тим більше світла матеріал здатний пропустити відповідно. Розміри осередків визначаються ступенем затінення, тобто чим цей показник більше, ніж менше сонця пропустить сітка. Насправді все дуже просто – далі розберемо цей момент більш детально.

Матеріал виготовлення сітки містить захист від ультрафіолету, а також – від негативного впливу навколишнього середовища.

Як працює затіняюча сітка?

З одного боку матеріал відбиває сонячне світло, а з іншого – розсіює. Таким чином, для рослин створюється справжній рай – таких сприятливих умов для розвитку іншими способами не відтворити. Сітка робить ідеальний мікроклімат для зелених. Але і це ще не все. Адже полотно не дає волозі випаруватися, за рахунок чого рослини завжди отримують достатньо вологи навіть при рідкісних поливах. Економія сил і часу в наявності.

Якою буває затінювальна сітка:

  • 45% затінення
  • 55% затінення
  • 70% затінення
  • 75% затінення
  • 85% затінення
  • 95% затінення

45% затінення

Затіняюча сітка 45% пропускає багато сонячних променів, а тому підходить для рослин, що полюбляють сонце, наприклад, для кавунів і динь. Також огірки люблять багато тепла – матеріал можна сміливо застосовувати і для цих овочів.

затінювальна сітка

55% затінення

Сітка 55% ненабагато більше затінює, ніж попередня позиція. Тому такий варіант також підходить для рослин, який обожнюють сонце, але вже в меншій кількості. Наприклад, помідори.

70% затінення

Такий матеріал стане ідеальним варіантом для теплиць, особливо якщо використовувати його зовні.

75% затінення

Також можна застосовувати в теплиці, парнику, оранжереї.

85% затінення

Сітку 85% купують для спорудження укриттів для авто або обладнання парканів, адже такий відсоток затінення здатний створити досить хорошу тінь.

95% затінення

Можна використовувати для забору, для різних цілей на дачі, на кортах для тенісу. Ще така сітка відрізняється різноманітністю кольорів, а тому може бути застосована в декоративних цілях.

Затіняюча сітка в теплиці

Застосовуючи захисну сітку в теплиці, можна нарешті уникнути нерівномірного розподілу світла всередині приміщення. Таким чином, отримаємо ідеальний урожай. Адже при недотриманні цих умов одна частина рослин гине від надмірного попадання сонячних променів, а ось інша – страждає від недоотримання сонця. Знайома ситуація? А з затінювальною сіткою така ситуація ніколи не повториться. Тепер урожай буде дозрівати в однаковий період. Також дуже добре матеріал себе зарекомендував і при використанні в парниках.

До речі, доведений факт. Якщо помідори вирощувати під захисною сіткою, кількість врожаю зростає на 10%. Тут також все гранично просто – збільшується процес фотосинтезу, що поглинає світло, яке рівномірно розсіюється.

затінювальна сітка

Як саме використовують сітку в теплиці? Хто як хоче – в залежності від потреб – матеріал можна натягувати як всередині, так і зовні конструкції.

Якщо застосувати полотно зовні, то можна домогтися не тільки ідеального розподілу сонячних променів, але і забезпечити теплицю захистом від негоди, наприклад, граду або вітру (адже пам'ятаємо, що сітка відмінно тримає оборону від згубного впливу навколишнього середовища на рослини).

Використовувати матеріал можна в будь-який теплиці або парнику – з поліетилену, агроволокна, полікарбонату, скла. Тут взагалі немає будь-яких обмежень – захисна сітка спрацює в будь-якій ситуації і покаже найвищі результати ефективності. Купіть затінювальну сітку і переконайтеся в цьому самі!

Але не теплицями і парниками єдиними. Полотно також широко застосовують в оранжереях і на відкритих ґрунтах. Тоді рослини отримають ідеальну порцію світла, будуть захищені від надмірної спеки, сильного вітру, злив, граду і навіть від пернатих шкідників – птахів.

затінювальна сітка

Де купити затінюючу сітку

Купити захисну сітку зараз не становить особливих проблем. Однак звертайте увагу де купуєте – найкраще віддавати перевагу офіційним імпортерам, які гарантують високу якість продукції. Наприклад, biotol.com.ua пропонує широкий вибір сіток від сонця з постійним поповненням асортименту.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1606

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]