Головна » 2020 » Квітень » 27 » Затоплений теплохід «Вірменія» знайшли біля Криму: на ньому людей загинуло більше, ніж на «Титаніку»

Затоплений теплохід «Вірменія» знайшли біля Криму: на ньому людей загинуло більше, ніж на «Титаніку»

Біля Криму знайшли затоплений теплохід «Вірменія»: на ньому людей загинуло більше, ніж на «Титаніку»

Біля узбережжя анексованого Криму знайшли та зняли на відео затоплений у 1941 році радянський санітарний теплохід «Вірменія», який не могли знайти 79 років.

Підводну зйомку оприлюднив Центр підводних досліджень Російського географічного товариства.

Як розповів виконавчий директор центру Сергій Фокін, після занурення практично одразу стало очевидно, що це саме «Вірменія» — по-перше, за розміром і формою, а по-друге — на носу судна знайшли дзвін із самою назвою теплохода.

Також Фокін розповів, що попередні висновки спростовують версію про торпедну атаку судна німецькими літаками, а підтверджують версію про бомбардування нацистською авіацією.

Затоплення «Вірменії» вважається однією з найбільших морських катастроф в історії, вона забрала життя, за різними оцінками, від 5 до 10 тисяч життів, що в рази більше, ніж кількість загиблих внаслідок катастрофи «Титаніка».

На початку Другої світової війни корабель переобладнали під санітарно-транспортне судно. 6 листопада воно вийшло із Севастополя, на борту перебували евакуйовані поранені, персонал військових госпіталів та жителі міста. Потім теплохід зайшов до Ялти, де взяв на борт ще декілька сотень людей.

Вдень 7 листопада судно атакувала німецька авіація, воно затонуло. Досі знайти його на дні не вдавалося, пошуки ускладнювало те, що «Вірменія» затонула на глибині близько 1500 метрів за приблизно 30 кілометрів від узбережжя.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1325

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]