Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Затримали офіцера, який шпигував для Росії - польські ЗМІ

Затримали офіцера, який шпигував для Росії - польські ЗМІ

У Польщі затриманий офіцер національної армії за підозрою в шпигунстві на користь іноземної держави. За даними польських ЗМІ, йдеться про Росію.

"Міністерство оборони затримало польського офіцера за підозрою в шпигунстві на користь іноземної розвідки на основі доказів, зібраних контррозвідкою", - йдеться у повідомленні польського міноборони.

Детальнішої інформації про цю справу польська влада не повідомляє, посилаючись на ранню стадію розслідування та інтереси слідства.

Місцевий телеканал TVN24, а потім і Gazeta Wyborcza з посиланням на свої джерела повідомили, що затриманого підозрюють у роботі на Росію.

За словами джерел цих ЗМІ, спецслужби вважають проведену операцію великим успіхом і кажуть, що офіцер мав доступ до великої кількості інформації.

Подвійне громадянство

Спецслужби переслідували його два місяці, зазначає Gazeta Wyborcza. За інформацією видання, перед затриманням в його офісі провели обшук.

Міністр оборони Польщі Томаш Симоняк повідомив у Twitter, що офіцера також підозрюють у наркоторгівлі.

У той же час, за даними приватної радіостанції Radio Zet, затримано двох людей: високопосадового офіцера армії і юриста з подвійним російсько-польським громадянством. При цьому, за інформацією журналістів, ці чоловіки не працювали разом.

Як зазначають польські ЗМІ, затримання здійснювали Агентство внутрішньої безпеки Польщі і Військова жандармерія.

За інформацією TVN24, деталі будуть оголошені не раніше п'ятниці.

Депутати польського парламенту мають намір скликати спеціальне засідання комітету з контролю за діяльністю спецслужб, присвячене затриманню офіцера, передає Radio Zet.

Відносини Росії і Польщі загострилися на фоні української кризи. Варшава, як і решта західних країн, звинувачує Москву в підтримці сепаратистів на сході України.

Крім економічних санкцій, влітку польська влада також скасувала перехресний рік культури Росія-Польща.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-10-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11139

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]