Головна » 2013 » Серпень » 21 » Завтра Землю накриє сильна магнітна буря

Завтра Землю накриє сильна магнітна буря

У напрямку до Землі зі швидкістю близько 930 кілометрів на секунду рухається потік плазми, зіткнення якого з магнітосферою планети може викликати магнітну бурю.

Про це пишуть «Экономические известия».

Зображення плазми, що залишає Сонце, отримала космічна обсерваторія SOHO, а виміри швидкості переміщення часток дозволили вченим спрогнозувати можливий термін початку магнітної бури на Землі.

За оцінками, що представлені на офіційному сайті Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, збурювання магнітного поля Землі очікується завтра, 22 серпня. Ймовірність сильного геомагнітного шторму при цьому становить близько 1%, астрофізики не очікують масових збоїв у роботі радіозв’язку та електронного обладнання.

Сильні геомагнітні шторми можуть призводити до втрати радіозв’язку з віддаленими районами, збоям в енергосистемах, а заряджені частинки сонячної плазми можуть пошкодити електронні компоненти штучних супутників Землі. Завтра потужної бурі вчені не очікують, однак астрофізики не виключають можливості збоїв у роботі супутникового устаткування.

Як правило плазма, що покинула Сонце при коронарному викиді, пролітає повз Землю, але цей спалах став порівняно рідкісним винятком.



За матеріалами: Новини сьогодні
21-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11218

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]