Головна » 2023 » Травень » 13 » Зеленський зустрівся із Папою Римським Франциском.- попросив засудити російські злочини в Україні

Зеленський зустрівся із Папою Римським Франциском.- попросив засудити російські злочини в Україні

Ввечері 13 травня президент України Володимир Зеленський зустрівся із Папою Римським Франциском. Про це Зеленський написав.

Він зазначив: "Зустрівся з Папою Римським Франциском. Вдячний за його особисту увагу до трагедії мільйонів українців. Наголосив і на десятках тисяч депортованих дітей. Маємо докласти всіх сил задля повернення їх додому.

Крім цього, попросив засудити російські злочини в Україні. Бо не може бути рівності між жертвою та агресором. Також розказав про нашу формулу миру як єдиний дієвий алгоритм досягнення справедливого миру. Запропонував приєднатися до її реалізації".

Ватикан надіслав сигнал підтримки української формули миру, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський після спілкування з Папою Римським Франциском заявив, що отримав сигнал підтримки української формули миру від Ватикану.

Про це Зеленський сказав під час спілкування з італійськими ЗМІ в Римі.

За словами глави держави, Папа Франциск знає позицію України щодо "формули миру", і, сказав Зеленський, під час розмови понтифік надіслав "сигнал підтримки" цієї ініціативи.

"Формула миру", яку я запропонував ще в час індонезійського засідання "Великої двадцятки", саме вона базується на вирішенні 10 криз. Вона дуже практична. Мені здається, що я отримав сигнал щодо підтримки від Ватикану. Це важливо, і нас підтримує також уряд Італії, багато різних держав", – сказав президент.

"Сьогодні саме таке завдання – залучити якомога більше країн на наш майданчик. Тому що пропозицій щодо миру ще буде багато з різних країн. Треба базуватись на чомусь фундаментальному", – додав Зеленський.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1404

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]