Головна » 2015 » Листопад » 9 » ЗМІ - президент Румунії вийшов на площу до протестувальників у Бухаресті

ЗМІ - президент Румунії вийшов на площу до протестувальників у Бухаресті

Президент Румунії Клаус Йоганніс у неділю, 8 листопада, ввечері вийшов на Університетську площу Бухареста, щоб зустрітися і поспілкуватися з учасниками безстрокових акцій протесту проти влади.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу.

Президент перебував серед маніфестантів протягом 20 хвилин, проте про що саме говорив глава держави і які проблеми він обговорював з протестувальниками, наразі невідомо.

Раніше Клаус Йоганніс пообіцяв, що вийде на площу до протестувальників, щоб поцікавитися у них, що саме він особисто може зробити, як президент країни, для задоволення їхніх вимог.

Серед головних вимог маніфестантів – викорінення корупції, проведення дострокових парламентських виборів без участі в них представників нинішніх політичних партій, а також створення умов для повернення в країну тих, хто виїхав на заробітки - а це понад 2,5 мільйона громадян.

Мітинги протесту в Бухаресті та інших містах Румунії тривають шостий день. Протести спалахнули спонтанно після трагедії в нічному клубі Бухареста, де внаслідок великої пожежі загинуло 45 осіб, ще 107 перебувають у лікарнях румунської столиці.

За словами завідувача хірургічного відділення Бухарестської лікарні Швидкої медичної допомоги Йоана Ласкера, кількість жертв може збільшитися.

За фактом пожежі в нічному клубі генеральна прокуратура Румунії порушила кримінальну справу, а господарів нічного клубу арештовано на 30 днів. Затримано й одного з керівників Бухарестської мерії Крістіана Пієдоне, який звинувачується в корупції й підробці документів при видачі клубу ліцензії на діяльність.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1924

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]