Головна » 2015 » Вересень » 15 » ЗМІ - Україна в листопаді може заборонити імпорт автомобілів з РФ

ЗМІ - Україна в листопаді може заборонити імпорт автомобілів з РФ

Вже через два місяці, 15 листопада, російським автомобілям можуть істотно ускладнити порядок ввезення в Україну.

Імпорт автомобілів з Російської Федерації може бути припинений або суттєво ускладнений, пише auto.obozrevatel.com.

Річ у тім, що 12 вересня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі опублікувала в "Урядовому кур'єрі" рішення про продовження терміну проведення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну легкових автомобілів походженням з Російської Федерації з 12 до 14 місяців.

Комісія почала розслідування 15 вересня 2014 року. Тобто повинна була його закінчити рівно на рік пізніше. Але економістам, мабуть, не вистачило часу, щоб зібрати всю доказову базу. Після майже річного антисубсидиційного розслідування МЕРТ передало матеріали про хід його проведення Міжвідомчій комісії, яка 3 вересня ухвалила рішення продовжити його термін ще на 60 днів.

Розслідування було ініційовано асоціацією "Укравтопром" на основі звіту Мінекономіки. Вітчизняні автовиробники вважають, що "на ринку існує неринкове формування роздрібних цін на імпорт авто з РФ, ніж було створено додатковий тиск на продукцію українського автопрому. Російські виробники легкових авто протягом довгого часу користувалися і продовжують користуватися широким спектром заходів державної підтримки, які є неприпустимими для країн, що входять до СОТ".

Якщо Комісія вважає, що російські автовиробники дійсно отримували пільги та субсидії від держави, то на їхню продукцію буде накладена одна з передбачених законодавством країн-членів СОТ заходів: додаткове мито або квотування постачання на певний період. У результаті таких заходів автомобілі походженням з Російської Федерації буде запровадити складніше чи дорожче. Це однозначно позначиться на рівні цін на них, а значить, і попиті.

Як повідомлялося раніше, виробництво автотранспортних засобів в Україні в серпні, за попередніми даними, скоротилося на 77% порівняно з липнем поточного року, до 193 од., що також на 56% менше, ніж у серпні 2014 року (444 од.). За даними асоціації "Укравтопром", така ситуація насамперед викликана тим, що в серпні не було випущено жодного легкового автомобіля, тоді як у липні поточного року їх було вироблено 625 од. (у тому числі 319 – на Запорізькому автозаводі і 306 - на заводі "Єврокар"), а в серпні минулого року – 189 авто.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1926

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]