Головна » 2024 » Травень » 14 » ЗСУ знищили російський винищувач Су-25 на Донеччині

ЗСУ знищили російський винищувач Су-25 на Донеччині

На Донеччині бійці Сил оборони збили другу авіаодиницю російських окупантів за день. Українські військові знищили винищувач Су-25, який систематично обстрілював регіон, повідомили у прес-службі Генштабу в понеділок, 13 травня.

"На Донеччині підрозділи Сил оборони збили ворожий Су-25", – повідомили у прес-службі Генерального штабу.

Зазначимо, Су-25 – це радянський винищувач, який з 1980-х років перебуває на озброєнні в армії Росії та Збройних сил України. Літаки цього типу призначені для авіаційної підтримки на лініях зіткнення. Су-25 можуть вражати як наземні та надводні, так і повітряні повільні цілі.

За підтвердженими даними, втрати винищувачів Су-25 з початку повномаштабного вторгнення склали понад 30 одиниці. Востаннє винищувач цієї моделі збили 11 травня 2024 року.

До слова, вранці 13 травня на Донецькому напрямку українські захисники також знищили російський гелікоптер Ка-52 «Алігатор», вартість якого складає 16 млн доларів. Збити російську авіаодиницю вдалося бійцям 47-ї окремої механізованої бригади. Ка-52 – російський бойовий вертоліт, який здійснює розвідку місцевості, цілевказівки та координацію дій групи бойових вертольотів. Він здатний вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-05-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1560

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]