Головна » 2018 » Червень » 9 » Звільнення українських політв'язнів Порошенко обговорив із Путіним

Звільнення українських політв'язнів Порошенко обговорив із Путіним

Президент України Петро Порошенко та президент Російської Федерації Володимир Путін в ході телефонної розмови обговорили питання звільнення українських політичних в'язнів. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Зазначається, що глави країн домовилися про відвідування громадян України, які перебувають в ув'язненні, омбудсменами обох країн.

"Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях", – йдеться в повідомленні.

Також президент України звернув увагу на голодування українців і висловив стурбованість погіршенням їхнього стану здоров'я.

Нагадаємо, утримувані в російських в'язницях українці оголосили голодування: кримчанин Володимир Балух (голодує з 19 березня, почав приймати сухарі та кисіль), Олег Сенцов (з 14 травня), Олександр Кольченко (вирішив підтримати Сенцова і оголосив голодування 31 травня, 7 червня припинив), військовий Олександр Шумков (також почав голодувати 25 травня на підтримку Сенцова).

6 червня МЗС Великої Британії розповсюдило заяву з вимогою до Росії звільнити 70-х українських політв'язнів.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-06-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1594

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]