Головна » 2016 » Березень » 26 » 15-й рік у центрі Сваляви розвалюється багатоповерхівка – колишній гуртожиток технічного коледжу

15-й рік у центрі Сваляви розвалюється багатоповерхівка – колишній гуртожиток технічного коледжу

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив звернення у Верховну Раду України з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради.

 У центрі Сваляви вже 15-й рік розвалюється багатоповерхівка – колишній гуртожиток Свалявського технічного коледжу. Відремонтувати будівлю, яка становить загрозу через імовірний обвал перекриття, вже неможливо, але й розібрати її міська влада не може, оскільки колишній гуртожиток перебуває на балансі Міносвіти. Геннадій Москаль, котрий оглянув напівзруйновану багатоповерхівку, пообіцяв відправити її фото міністру освіти й науки Сергію Квіту й таким чином переконати його передати колишній гуртожиток місту. Яке власними силами розбере його й ліквідує джерело потенційної небезпеки в центрі Сваляви.

Зовсім інша ситуація з будівлею колишнього банку «Україна» в Сваляві. 10 років тому Мінфін зробив із неї реабілітаційний центр, витративши 12 мільйонів гривень. Будівля в чудовому стані, проте не використовується за призначенням. За рішенням голови ОДА тут буде відкрито філію обласного архіву, а 1-й поверх, де облаштований басейн, віддадуть під дитячу спортивну школу.

 Відповідні документи вже направлені у Фонд державного майна, який передасть будівлю на баланс області, а ми передамо її архів та дитячій школі, – повідомляє Г.Москаль.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11179

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]