Головна » 2015 » Травень » 25 » Апостиль на атестат для вступу в Польщу

Апостиль на атестат для вступу в Польщу

Апостиль на атестат для вступу в Польщу

Європейська освіта завжди вважалася однією з найпрестижніших. Багато українських абітурієнтів сьогодні не тільки цікавляться навчанням у Польщі, але і вирішують здобувати вищу освіту саме там. Як і усі ВНЗ України, університети Польщі встановлюють свої умови зарахування.

Загальні вимоги для вступу

Для навчання в такій країні як Польща необхідно зібрати певний, передбачений правилами вступу, пакет документів. Він є досить невеликим, особливо, якщо ви вже стикалися з оформленням документів для різних країн світу.

Отже, Вам необхідні наступні папери:

1. Наявність атестату про повну загальну середню освіту.

2. Вісім фотографій.

3. Медична картка (форма 086-О).

На деякі спеціальності додатково вимагаються документ, що засвідчує знання абітурієнтом польської мови на достатньому рівні та апостиль атестату.

Сертифікат ЗНО не потрібен!

Апостиль документів

Апостилем документів називають спеціальний штамп, що засвідчує їхню дійсність в усіх країнах-учасницях Гаазької конвенції. Як відомо – Польща є учасником данного договору, тому, вам не потрібно проводити процедуру консульської легалізації повного пакету документів.

Чотири органи, які уповноважені проставити апостиль:

- Міністерство освіти і науки України;

- Міністерство юстиції України;

- Міністерство закордонних справ України;

- Державна реєстраційна служба.

Апостиль атестату

Апостиль атестату ставиться Міністерством освіти України безпосередньо на оригінальний бланк. Приблизний термін обробки одного документу – 20 днів. Загалом увесь процес може тривати близько тридцяти днів. При поданні документів абітурієнтам слід надати копію паспорта (неповнолітнім – копію свідоцтва про народження і копії внутрішніх або закордонних паспортів батьків) . Зауважте, що атестат і додаток до нього апостилюються і оплачуються окремо. Проставити апостиль можна як у Києві, так і в іншому великому місті, не завдаючи собі зайвих клопотів.

Існують бюро легалізації, які також можуть проставити апостиль документів . Перевагою таких організацій є можливість зручної дистанційної форми співпраці і проставляння апостилю на атестат за потрібний термін. Ціна послуги залежатиме від кількості днів, на яку ви розраховуєте (від одного до двадцяти). 

Просто зазначте необхідний перелік документів та приблизний бюджет і компанія прорахує декілька варіантів підготовки для Польщі залежно від терміну.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-05-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 112878

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]