Головна » 2024 » Травень » 4 » Балотування у президенти Залужний не відкидає, але є умова

Балотування у президенти Залужний не відкидає, але є умова

Екс-головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який активно готується до нової посади посла у Великій Британії, не відкидає балотування у президенти України в майбутньому. Про це повідомив політичний блогер та активіст Карл Волох на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на свою зустріч із Залужним.

Волох розповів, що Залужний почувається цілком нормально, “знаходиться на волі й жодні обмеження до нього не застосовані – попри побоювання опозиційних блогерів”.

 “Настрій поганий – через новини з фронту, котрі гнітять його, зрозуміло, більше, ніж нас із вами”,– розповів блогер.

Він зазначив, що Залужний готується в травні відбути до Великої Британії й проходить дуже інтенсивне навчання.

За його словами, Залужний не відкидає балотування у президенти, але жодні розмови про політичну карʼєру наразі вести не готовий – до закінчення війни.

 “Вважає, що його похід у політику на нинішньому етапі може призвести до дестабілізації ситуації й буде згубним для країни. В майбутньому кандидування на посаду президента не виключає”,– додав він.

Також він питав колишнього головкома про можливі кримінальні провадження щодо нього, зокрема, “за саботаж підготовки до вторгнення”.

“На пряме питання, чи усвідомлює він небезпеку кримінальної справи, де Зеленський-Єрмак будуть перекидати на нього відповідальність за саботаж підготовки до вторгнення, відповідь була: Юридично ми захищатися готові. По “бєспрєдєлу” мене закрити можуть, але цим я ризикнути готовий. А от тим, що моє імʼя будуть повʼязувати з дестабілізацією ситуації в країні й загрозі суверенітету – ні”,– зазначив генерал.

Як відомо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил України. Пізніше стало відомо, що Залужний може обійняти посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Великій Британії. 7 березня МЗС оголосило про “запуск процедури призначення” послом, а нещодавно стало відомо, що Залужний отримав агреман від Великої Британії.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-05-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1301

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]