Головна » 2023 » Вересень » 27 » "Ексглаву уряду" Карабаху мільярдера Варданяна Азербайджан затримав. У кремлі відреагували

"Ексглаву уряду" Карабаху мільярдера Варданяна Азербайджан затримав. У кремлі відреагували

Азербайджанські прикордонники затримали колишнього "прем'єра" Нагірного Карабаху, бізнесмена Рубена Варданяна у Лачинському коридорі, який з'єднує невизнану республіку з Вірменією. Про це повідомила Держприкордонслужба Азербайджану.

Там заявили, що затримали Варданяна завдяки пильності прикордонників на пункті виїзду "Лачин" під час руху у напрямку Вірменії. Варданяна доставили до Баку та передали відповідним органам для ухвалення рішення щодо нього.

Дружина Варданяна Вероніка Зонабенда заявила, що її чоловіка "взяла у полон азербайджанська влада при спробі покинути Арцах разом з тисячами інших вірмен, що рятуються від азербайджанської окупації".

Зазначимо, Рубен Варданян — бізнесмен вірменського походження. За даними російського Forbes, входить до переліку 200 найбагатших бізнесменів росії, а його статок оцінюють у мільярд доларів. Зокрема, він є одним із засновників інвестиційних компаній "Тройка Диалог", "Варданян, Бройтман и партнеры" тощо.

Як вказує російська служба BBC, у грудні 2022 року путін задовольнив прохання бізнесмена про вихід із громадянства рф. На пропозицію «президента» невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Варданян очолив "уряд" Арцаху, але був відправлений у відставку.

Речник президента росії дмитро пєсков заявив, що не має інформації про затримання Варданяна.

"У будь-якому випадку, він російський громадянин, у нього є російське громадянство, тому так чи інакше ми повинні отримати інформацію, якщо відбулося затримання", — сказав пєсков.

Хоча потім уточнив, що не знає точно, чи є у Варданяна, як і раніше, російське громадянство.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1514

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]