Головна » 2022 » Серпень » 12 » Як покращити здоров'я "сердечників" розповіли вчені

Як покращити здоров'я "сердечників" розповіли вчені

здоров'я сердце

Австралійські лікарі назвали калієву сіль найкращою альтернативою звичайної солі (хлористого натрію). Рекомендація в першу чергу звернена до людей, які страждають на підвищений кров'яний тиск. Як зазначає ВООЗ, споживання великої кількості солі може підвищувати кров'яний тиск, що призводить до серцевих нападів та інсультів.

Вчені-медики з Університету Нового Південного Уельсу (Австралія) та їхні колеги з Британії, Китаю та США з'ясували: споживання цього аналогу солі знижує артеріальний тиск. Перехід на таку сіль потенційно може зменшити смертність від хвороб серця та судин.

У масштабному медичному дослідженні взяло участь близько 32 тисяч людей. У ході 19 випробувань вчені вивчили, як калієва сіль впливає на артеріальний тиск. Ще 5 досліджень було присвячено клінічним наслідкам вживання солоної їжі, у тому числі частоті серцевих захворювань та смертності.

Вчені виявили: вживання калієвої солі призвело до зниження артеріального систолічного тиску в середньому на 4,61 мм рт. ст., діастолічний знизився на 1,61 мм рт. ст.

При цьому тиск знижувався незалежно від віку, статі, регіону проживання, індексу маси тіла, гіпертонії, а також вихідних значень вмісту натрію або калію в сечі.

Зменшення частки хлористого натрію на 10% призводило до зниження тиску систоли на 1,53 мм рт. ст.

Але ще вражає, що солі, що замінили один вид, на інший стали довше жити: ризик смерті знизився на 11–13%.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-08-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11196

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]