Головна » 2023 » Серпень » 24 » Як спецоперації ГУР пришвидшать звільнення тимчасово окупованого Криму - у Зеленського пояснили

Як спецоперації ГУР пришвидшать звільнення тимчасово окупованого Криму - у Зеленського пояснили

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що на території тимчасово окупованого Криму кількість спецоперацій тільки зростатиме. Це пришвидшить звільнення півострова від російських загарбників. Про це посадовець розповів.

Подоляк наголосив, що Крим — це територія України, яка зараз тимчасово окупована, але "ця земля має горіти під ногами тих, хто там знаходиться і не залежно від того, це військові чи цивільні окупанти".

"Не забуваймо, що там багато є цивільних, які також є окупантами, вони прийшли та захопили майно та будівлі громадян України. Тобто, я маю на увазі, що робить росія завжди, коли приходить на ту чи іншу територію, яку захоплює, вона пробує замістити етнічний склад населення, яке проживало на цій території. В такому випадку ряосія захоплювала шляхом своїх переселенців, яких завозила в Крим з різних куточків своєї країни", — нагадав Подоляк.

Подоляк зауважив, що наша держава може і має право атакувати росіян на окупованих територіях України.

"Враховуючи заяву, наприклад, міністра закордонних справ Німеччини Бербок щодо того, що Україна в рамках міжнародного права може атакувати будь-яку територію окуповану, знищувати там все, що там є російське. І це абсолютно юридично вмотивовано, бо Україна має право на захист своєї території в повному обсязі", — зауважив Подоляк.

Він додав, що спецоперація, яку провели бійці ГУР сьогодні вночі на території Криму, показує, що на півострові поступово буде збільшуватись кількість інцидентів.

"Мені здається, що ця спецоперація сухопутна, яку вже провели, вона показує, що в принципі Крим буде поступово збільшувати кількість інцидентів, які приведуть до панічних настроїв. Це вже очевидно. До речі, ще одна подія, вкрай важлива, яка показує, що росія абсолютно беззахисна до охорони таких цінних військових інструментів, яким є С-400. Це говорить про велику спроможність наших спецорганів досягати будь-яких результатів на території Криму", — акцентував Подоляк.

Крім того, Подоляк зазначив, що тактика прямого та опосередкованого тиску на загарбників, здатна викликати втечу окупантів з тимчасово окупованого півострова.  

"Мені здається, що ця тактика, якої дотримувались і при Харківській операції, і Херсонській частково операції — тактика великої кількості "порізів", таких незначних, вона буде поступово збільшуватись. Поступово буде збільшуватись кількість таких операцій, атак прямої чи опосередкованої дії на Крим. І це викличе обвальну втечу, я не маю в цьому жодних сумнівів", — резюмував Подоляк.

Спецоперація ГУР в Криму

У четвер, 24 серпня, в окупованому Криму пройшла спецоперація Головного управління розвідки Міністерства оборони України за підтримки Військово-Морських сил. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк.

За даними ГУР, під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор.

Зокрема, окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто "знищення боєприпасів за встановленим графіком".

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що українські військові можуть уразити противника у будь-якій точці тимчасово окупованого Криму.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-08-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1408

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]