Головна » 2023 » Серпень » 21 » Їстівні мікрочіпи почали додавати в пармезан в Італії

Їстівні мікрочіпи почали додавати в пармезан в Італії

В Італії виробники пармезану почали додавати в сир їстівні мікрочіпи для захисту своєї продукції. Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, у такий спосіб сировари борються з контрафактною продукцією і дешевими аналогами преміального сиру.

У країнах Євросоюзу Парміджано-реджано (так повністю називається цей продукт) має статус торговельної марки, цю назву може використовувати тільки обмежена кількість виробників оригінального сиру.

Справжній пармезан може вироблятися тільки в певному районі регіону Емілія-Романья на півночі Італії. Технологія його варіння дуже сувора і вимагає використання чітко визначених стандартів і методів. При цьому витримка готового сиру має становити не менше одного року.

Оскільки на ринку продуктів пропозиція низькоякісних аналогів надто велика, і багато сирів дрібних фірм вкрай схожі на Парміджано-реджано, італійці вирішили встановлювати у свої сири мікрочіпи. Електронні ідентифікатори виготовлені з кремнію і за розміром не більші за піщинку.

Чіп клеїться до їстівної оболонки сирної голови. Якщо відсканувати продукт, можна отримати унікальний серійний номер, що дає змогу переконатися в автентичності товару.

Це рішення дає змогу контролювати переміщення сирних голів від виробника на склади магазинів. Навіть якщо знайти і зняти такий чіп, зламати і змінити серійний номер неможливо, йдеться в публікації.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-08-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1389

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]