Головна » 2012 » Серпень » 30 » Закарпатцям ще 20 років блукати пустелею

Закарпатцям ще 20 років блукати пустелею

Закон "Про засади державної мовної політики" загрожує українській державності та широко відкриває двері для русифікації. Про це сказав Патріарх Київський та всієї України-Русі Філарет (Михайло Денисенко) в інтерв’ю журналу "Країна".


За словами святішого Філарета, якщо закон про мови справді будуть застосовувати на практиці, то це означатиме повернення України у минуле та втрату всього, що вдалось надбати за 20 років незалежності, цей документ – загроза державності.
"Але я вірю, що український народ цього не допустить. Я був у багатьох областях і бачив, як люди постають проти цього", - зазначив Патріарх.
Святіший розповів, що протягом двох місяців об’їздив більше десяти областей і різниця у настроях людей в різних регіонах все ж є, проте скрізь говорять, що влада рухається не туди.
"У західних і центральних регіонах переважають патріотизм та демократизм. У східних областях багато людей тяжіють до Росії. Але й там є українці, які відстоюють інтереси народу", - сказав Філарет.
Він також сказав, що українцям доведеться йти духовною пустелею, поки в них не вимре все радянське, і ще років 20 доведеться терпіти негаразди. Проте, за словами Патріарха, прогнози світових авторитетів говорять, що до 2050 року Україна стане найбагатшою державою Європи.
"Ми маємо великий потенціал. У нас є нафта, газ, руда, вугілля, золото. А головне наше багатство – родюча земля. Наступна світова криза буде продовольчою. І ми зможемо годувати всю Європу, якщо дамо собі раду та побудуємо справедливе життя. А якщо продамо чорноземи, то працюватимемо в наймах на своїй чужій землі", - наголосив Патріарх Філарет.
Також він висловив переконання, що життя, побудоване на неправді, колись припиниться, а, якщо йти дорогою правди, то Господь допоможе та підкаже, як треба жити, працювати й керувати країною.
"Неправда призвела до розпаду Радянського союзу", - додав він.
Нагадаємо Святіший Філарет був відлучений від Православної церкви Московського патріархату за відстоювання незалежності української церкви. Зараз він очолює Українську православну церкву Київського патріархату.

За матеріалами: Новини сьогодні
30-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12130

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]