Головна » 2012 » Серпень » 8 » Мукачівські "регіонали" благають Януковича підписати скандальний "мовний закон"

Мукачівські "регіонали" благають Януковича підписати скандальний "мовний закон"

Мукачівська міська організація Партії регіонів направила на адресу Президента України Віктора Януковича листа, в якому просить його підписати скандальний закон про мови. Під листом стоїть підпис голови Мукачівської міської організації Партії регіонів В’ячеслава Шутка.

"26 липня 2012 року у місті Мукачеві Закарпатської області відбулася чергова сесія міської ради. Окрім інших, на розгляд депутатів був винесений проект рішення "Про звернення депутатів Мукачівської міської ради до Президента України". У даному проекті рішення депутатам було запропоновано звернутися до президента України В.Януковича з проханням утриматися від підписання Закону "Про засади державної мовної політики", прийнятого Верховною Радою України 3 липня 2012 року та накласти президентська вето на цей Закон.

На обговоренні даного проекту фракція Партії регіонів у Мукачівській міській раді висловила категоричне заперечення доцільності прийняття такого рішення. Решта депутатів разом з міським головою обернула обговорення цього проекту на трагікомічний фарс: вони почали розмовляти російською та угорською мовами. Після цього більшістю голосів проголосували за прийняття вищезгаданого рішення," – йдеться у зверненні.

На думку головного мукачівського "регіонала, "непідписання даного Закону призведе до загострення міжетнічних відносин у краї та нехтування прав громадян нашого міста".

У зв’язку з цим, пише В’ячеслава Шутко, "звертаюся до Вас з проханням врахувати думку мешканців міста Мукачева, які і у 2004-му, і у 2009-му роках голосували за Вас на Президентських виборах, та підписати Закон "Про засади державної мовної політики".


За матеріалами: Новини сьогодні
08-08-2012
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 12293

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]