Головна » 2024 » Квітень » 12 » На житловий будинок у Флориді впало космічне сміття з МКС

На житловий будинок у Флориді впало космічне сміття з МКС

За словами експертів, металевий предмет циліндричної форми, вагою майже 1 кг, який пробив дах і підлогу двоповерхового будинку жителя міста Неаполь, штат Флорида, може бути сміттям, викинутим з Міжнародної космічної станції (МКС). NASA веде розслідування інциденту.

Зокрема мешканець Флориди Алехандро Отеро, який знаходився вдома разом зі своїм сином, заявив про те, що на його дім упав великий металевий предмет, який, як він вважає, прибув із космосу.

Своєю чергою, низка експертів погодилася з цим припущенням, зазначивши, що предмет може бути частиною вантажного піддону для батарей, який викинули з МКС ще 2021 року, після модернізації станції, коли відбулася заміна старих батарей на нові. Відтоді об’єкт вагою 2,9 тонни кружляв на орбіті.

Як повідомило NASA три року тому, це наймасивніший шматок космічного сміття, який коли-небудь викидали з космічної станції.

Космічне командування ВПС США за кілька хвилин до падіння об’єкта на будинок Отеро, зафіксувало входження в атмосферу над штатом Флорида великого уламка космічного сміття, але що саме це було нині невідомо.

Астроном Гарвард-Смітсонівського інституту Джонатан МакДауелл припускає, що саме вантажний піддон з МКС увійшов в атмосферу і згорів не повністю, і частина його уламків впала на поверхню планети. Представники NASA вже розпочали розслідування інциденту і намагаються встановити, чи дійсно цей циліндричний предмет належав колись МКС. Але поки що жодних підтверджень цьому немає.

Тим часом Отеро вимагає відшкодування збитків. Хоча самі батареї належали NASA, але їх доставив вантажний піддон, який був запущений японським космічним агентством. І це ускладнює завдання у визначенні того, хто відповідатиме за подібний інцидент.

За словами Мішеля Хенлона з Університету штату Міссісіпі, якщо цей предмет належить не NASA, і він упав на Землю і заподіяв шкоду, то відповідати за це повинна країна, яка відправила його в космос.

Згідно з інформацією Європейського космічного агентства, деякі частини вантажного піддону могли б досягти поверхні Землі, але ризик потрапляння таких уламків у людину неймовірно малий. Натомість подібні входження в атмосферу космічного сміття трапляються дуже часто, але більшість таких уламків згорають і не досягають поверхні планети.

У NASA запевнили, що найближчим часом з’ясують, чи має металевий предмет, що впав на будинок жителя Флориди, стосунок до МКС і чи взагалі прибув він із космосу.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-04-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1370

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]