Головна » 2024 » Квітень » 20 » Наукові установи будуть оцінювати по-новому

Наукові установи будуть оцінювати по-новому

Міністерство освіти і науки України розробило нову методику оцінювання ефективності науково-технічної діяльності наукових установ і закладів вищої освіти.

Метою зміни підходів до оцінювання є поліпшення якості досліджень в Україні з огляду на світовий досвід.

Очікується, що нова методика дозволить здійснювати оцінювання наукової роботи за новими критеріями, зокрема, з урахуванням досліджень, які сприятимуть розвитку світової науки, економіки, обороноздатності та суспільства України, а також відповідно до принципів відкритої науки.

Згідно з новою методикою, оцінювання проводитиметься одночасно для всіх наукових установ та закладів вищої освіти за певним науковим напрямом.

Для забезпечення прозорості і оперативності процесу оцінювання відбуватиметься в цифровому форматі через Національну електронну науково-інформаційну систему (URIS).

Також нова методика передбачає обов’язкову участь міжнародних експертів у проведенні атестацій, при цьому їхня кількість має становити щонайменше як 30% усіх оцінювачів.

Окрім того, додаткову підтримку у новій методиці надано науковим установам, які є переміщеними, перебувають близько до лінії фронту чи кордону з рф.

Проєкт наказу про затвердження методики опубліковано для громадського обговорення, яке триватиме до 17 травня 2024 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-04-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1311

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]