Головна » 2023 » Грудень » 10 » Оприлюднили дані про рівень булінгу в українських школах у МОН

Оприлюднили дані про рівень булінгу в українських школах у МОН

Згідно з результатами дослідження PISA-2022, майже 15% п’ятнадцятирічних учнів в Україні зазнали булінгу протягом місяця під час навчання в школі. Такі дані оприлюднило Міністерство освіти і науки.

Згідно з дослідженням, учні з високим соціально-економічним статусом рідше потрапляють під вплив булінгу. Текст також вказує, що порівняно з 2018 роком рівень травмування в навчальних закладах зменшився на 7,6%.

Підлітки, які зазнали булінгу протягом місяця, мають гірші показники з математики на 35,6 балів порівняно з тими, хто опинявся в такій ситуації рідше. Більшість учнів, зокрема хлопців з сільських районів, відчувають себе в безпеці в освітніх установах.

Зазначається, що 80% дітей відчувають належність до школи, і лише 12% відчувають себе самотніми. Також 80% учнів відзначають, що вчителі ставляться до них доброзичливо і піклуються про їхнє становище. У документі також наголошується, що міцного зв’язку між атмосферою в школі та успіхами в математиці не виявлено.

Довідка. Булінг – це агресивна та неприємна поведінка однієї дитини чи групи дітей, яка супроводжується постійним фізичним і психологічним тиском. Булінг часто має систематичний характер і може виявлятися в тривалому періоді часу, відзначаючись повторністю інцидентів.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України запускає освітній серіал з дієвими порадами для боротьби з булінгом, кібербулінгом, залякуванням, погрозами, кібер-переслідуваннями, насильством у житті та мережі.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-12-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1551

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]