Головна » 2015 » Липень » 21 » Ознайомився з ходом навчань українського флоту Порошенко на швидкісному катері

Ознайомився з ходом навчань українського флоту Порошенко на швидкісному катері

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 21 липня, у Миколаївській області ознайомився з ходом тактичних навчань Військово-морських сил України.

Як повідомили у прес-службі президента, на швидкохідних катерах Порошенко в супроводі командувача ВМС віце-адмірала Сергія Гайдука вийшов у море та спостерігав за висадкою морського десанту комбінованим способом на необладнане узбережжя.

Навчання проводилось в акваторії Бузького лиману за участю підрозділів морської піхоти, сил спеціального призначення, надводних кораблів і катерів ВМС України, а також літальних апаратів морської авіації ВМС, Повітряних сил і Сухопутних військ Збройних сил України.

Відпрацьовувались практичні навички особового складу в динамічній обстановці, максимально наближеній до реальної за всіма етапами висадки морського десанту на необладнане узбережжя, захоплення та утримання плацдарму. Також відпрацьовувалась міжвидова взаємодія з моря та з повітря.

Мета навчань - підготовка підрозділів ВМС до можливих сценаріїв розвитку подій на приморському напрямку, зокрема Маріупольському.

"Сьогодні я можу з гордістю стверджувати: українські чорні берети повною мірою готові до захисту рідної землі і рідних морів. Ви вмієте воювати, я в тому не маю жодного сумніву. Битва за Україну, битва за її незалежність завершиться перемогою завдяки мужності та героїзму наших воїнів, помножену на загальнонаціональну солідарність, єдність та світову підтримку", - зазначив глава держави.

Президент запевнив, що морські піхотинці отримають модернізовану військову техніку, яка буде оснащена за стандартами НАТО.

"Це має бути сучасна техніка, оснащена за стандартами НАТО, яка зробить морську піхоту та Військово-морські сили України мобільними, ефективними та непереможними", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, президент України вважає, що український флот має бути сумісним з кораблями НАТО. Раніше стало відомо, Україна також опрацьовує перспективу створення підводного флоту.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1937

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]