Головна » 2024 » Лютий » 8 » Перемовини з фермерами, які знову готують протест, провели в уряді Польщі

Перемовини з фермерами, які знову готують протест, провели в уряді Польщі

У Міністерстві сільського господарства Польщі провели перемовини з представниками фермерських асоціацій, які готують черговий великий протест на п’ятницю, у тому числі проти продовження пільгової торгівлі ЄС з Україною.  Про це повідомляє RMF24.

Представники аграріїв на зустрічі наголосили, що вбачають своїми найбільшими проблемами нові "зелені" правила ЄС, які здорожчують собівартість виробництва, і вплив на ринок імпорту сільгосппродукції з України.

Аграрії заявили, що деякі з них перед новою посівною мають проблеми з коштами на закупівлю всього необхідного. Також вони підняли питання про підтримку тваринництва.

Свій протест, запланований по території всієї країни на 9 лютого, у тому числі з блокуванням кордону, вони називають у тому числі "захистом здорових польських продуктів".

Міністр сільського господарства Чеслав Сєкєрський сказав, що погоджується з необхідністю підтримати галузь, і варіанти дій обговорять з міністерством фінансів.

"На додачу до кредитів з низькими процентними ставками, мають бути субсидії для зернових і, можливо, добрив", – зазначив Сєкєрський.

Він також заявив, що ЄС потрібно якось реагувати на те, що продукція європейських фермерів стає неконкурентоздатною, та що від імпорту сільгосппродукції з України найбільше постраждали саме польські фермери.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-02-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1484

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]