Головна » 2019 » Травень » 12 » Прокуратура взялася за лісівників на Закарпатті

Прокуратура взялася за лісівників на Закарпатті

На Закарпатті прокуратура взялася за лісівників

Почали займатися спростуваннями

Спочатку прокуратура Закарпаття оприлюднила фото та текст щодо оприлюднення підозри заступнику начальника обласного управління лісо-мисливського господарства та директору одного з лісогосподарств.

З тексту стало зрозуміло, що підозру лісовим чиновникам вручено за те, що вони видавали лісорубні квитки на вирубку лісу в заповідній зоні.  Прокуратура також порахувала, що державі було нанесено збитки на суму 2,6 млн. грн.

Прокуратура також каже, що найближчим часом чиновникам буде обрано запобіжний захід.

У свою чергу прес-служба управління лісо-мисливського господарства розповсюдила так зване спростування. Щоправда, стосувалося воно не самого факту оголошення підозри, а факту того, що ніби то прокуратура не мала за що оголошувати підозру, бо лісівники в апеляційному суді спростували правочинність переслідування, мовляв, ніякого порушення законодавства не було, бо лісові квитки видавалися правильно і з відповідним погодженням в ОДА та екологами.

"Повідомляємо також, що під час досудового розслідування прокуратура звернулася до суду з проханням про визнання лісорубних квитків незаконними та їх анулювання. Однак рішення Восьмого Апеляційного адміністративного суду було прийнято на користь ДП «Ужгородський лісгосп», що підтверджує законність видачі лісорубних квитків та проведення санітарно-оздоровчих заходів на вищезазначеній території", - йдеться в повідомленні прес-служби лісівників.

Таке спростування явно не сподобалося прокуратурі і вже прес-служба прокуратури переконує, що Апеляційний суд розглядав не сам факт законності чи незаконності видачі лісорубних квитків і вирубки лісу в природоохоронній зоні, а розглядав виключно процедурні питання.

"Власне апеляційна інстанція не надала оцінку прийнятого рішення суду щодо законності/незаконності виданих лісорубних квитків, а ТІЛЬКИ КОНСТАТУВАЛА, що «чинне законодавство не передбачає права суб’єкта владних повноважень на звернення до суду з позовом про визнання протиправними і анулювання лісорубного квитка», - заявляють в прокуратурі.

І навіть це рішення Апеляційного суду прокуратура оскаржила у Верховному суді і воно прийняте до розгляду. У прокуратурі кажуть, що будуть вимагати відсторонення згаданих чиновників лісового господарства від займаних посад і обрання їм запобіжного заходу на період слідства.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
12-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1626

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]