Головна » 2023 » Листопад » 8 » Рада скасувала заочну та вечірню форми навчання у вишах

Рада скасувала заочну та вечірню форми навчання у вишах

Верховна Рада ухвалила закон, що регулює вступ до вищих навчальних закладів у 2024 році. Зокрема, наступного року в Україні не набиратимуть студентів на вечірню та заочну форми навчання. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєкт №9046 про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо обов'язкових результатів навчання ухвалено в цілому. За проголосувало 286 депутатів.

У 2024 році не проводиться набір вступників для здобуття ступенів вищої освіти бакалавра та магістра за вечірньою та заочною формою здобуття освіти, а також для здобуття ступеня вищої освіти молодшого бакалавра, - ідеться в тексті законопроєкту.

Конкурсний відбір на навчання для здобуття ступеня вищої освіти на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра у 2024 році проводитиметься за результатами ЗНО 2021 року або вступних випробувань 2022-2024 років, проведених із використанням організаційно-технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання та творчого конкурсу.

Відповідно до закону, випробування для участі в конкурсному відборі включатимуть українську мову, математику, історію України та предмет за вибором (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Крім цього, школярі, які завершують навчання, звільнені від державної підсумкової атестації. Однак у режимі пілотування проходитимуть ДПА учні, які у 2024 році завершують початкову школу.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2023
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1713

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]