Головна » 2024 » Січень » 18 » рф не зупиниться в Україні, якщо досягне там своєї мети – Дуда

рф не зупиниться в Україні, якщо досягне там своєї мети – Дуда

росія не зупиниться в Україні у разі перемоги – російський диктатор путін обере наступну жертву у Східній Європі, на Кавказі чи в Центральній Азіі. Про  це президент Польщі Анджей Дуда заявив під час Українського сніданку в Давосі.

"Війна в Україні має символічне і психологічне значення. Якщо путін виграє в Україні – це відправить чіткий сигнал усьому світові, усі його прихильники будуть посилювати свою діяльність проти західного світу", – зазначив він.

Польський лідер назвав небезпечним те, що зараз спостерігається «формування коаліції диявола», яка не лише сприяє путіну, але й готова брати на себе «повноваження і ризик руйнування міжнародного порядку».

 Він зауважив, що модель безпеки, яку усі намагалися будувати після завершення Холодної війни, "зараз руйнується на наших очах".

"Я абсолютно впевнений, що через 30 років після розпаду радянського союзу ми можемо сказати, що зараз ми є свідками відродження російського імперіалізму в його кровожерливій версії. Без жодних сумнівів, путін вирішив підпалити світ", – сказав він.

Дуда також зауважив, що кремль розраховує на втому Європи від війни, тому всьому світу потрібно не припиняти роботу.

"росія нагнітає конфлікт. москва вважає, що час на їхньому боці. Вони готові вести війну на виснаження, довгу війну. Вони сподіваються, що втомлений Захід почне обмежувати свою допомогу для України й тиснутиме на Київ, щоб почати мирні переговори. Тому, нам треба готуватися до довгого маршу, в якому ми будемо боротися за безпеку наших громадян, підтримувати Україні в їхній боротьбі й допомагати Україні у відновленні, відбудові, за рахунок тих активів, які були конфісковані в агресора", – сказав Дуда.

У цьому контексті він назвав дуже важливим пошук способів на розблокування заморожених 60 млрд доларів в США і 50 млрд євро в ЄС, які має бути витрачено на відбудову України.

Дуда підкреслив, що у контексті мирних переговорів між Україною і росією відповідь є дуже простою: українці повинні самі вирішувати про своє майбутнє, ніхто ззовні не повинен це робити від імені чи замість України.

"Вони напали на суверенну країну як агресор. Війна закінчиться, коли ми витіснимо росіян з усіх окупованих територій України. Всі інші рішення будуть означати перемогу для росії", – вважає президент Польщі.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-01-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1589

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]