Головна » 2016 » Липень » 11 » Річний дохід "бурштинової мафії" дорівнює оборонному бюджету України - Луценко. ВІДЕО

Річний дохід "бурштинової мафії" дорівнює оборонному бюджету України - Луценко. ВІДЕО

Обсяги доходів від нелегального видобутку бурштину в Україні дорівнює потребам військового бюджету країни, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"За попередніми оцінками, за рік бурштинові ділки заробляють стільки, скільки вимагає військовий бюджет країни. Поклади бурштину знаходяться практично по всьому українському Поліссю. Тому це серйозна перспектива для держави", - розповів Луценко в неділю в інтерв'ю "ТСН".

Як зазначив генпрокурор, в ході операції "Бурштин", проведеної 4 липня, було затримано лише третину "бурштинової мафії". "Це лише одна третина її структур, бо не меншою структурою є ті, хто працює у Волинській, Житомирській областях і навіть ще у Рівненській області", - пояснив Луценко.

Генеральний прокурор також повідомив, що він вважає виходом із ситуації, що склалася з незаконним видобутком бурштину, легалізацію видобутку "сонячного каменю" і перехід старательства в зазначених областях під контроль держави.

Крім того, Луценко в інтерв'ю зазначив, що новим прокурором Рівненської області має стати людина без професійних і особистих контактів в області. Генпрокурор повідомив, що на даний момент ведеться конкурсний добір з метою пошуку відповідної кандидатури.

Раніше, 4 липня Нацполіція спільно з СБУ та Генпрокуратурою провела спецоперацію із затримання осіб, причетних до незаконного видобутку бурштину на Рівненщині.

За підозрою в організації злочинного угруповання вже затримані кримінальний авторитет Микола Ребешка, заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. Прокурор області Анатолій Ковальчук відсторонений від посади.

Так звана "бурштинова мафія" в Рівненській області сформувалася з керівників районів, сіл, лісгоспів, правоохоронних органів і кримінальних елементів, заявив начальник Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Купранець.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1856

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]