Головна » 2014 » Серпень » 31 » Румунія підтримала відправку військової техніки в Україну і посилення санкцій проти РФ

Румунія підтримала відправку військової техніки в Україну і посилення санкцій проти РФ

Перед засіданням Ради Євросоюзу в Брюсселі президент Румунії Траян Бесеску заявив, що Бухарест підтримує жорсткість санкцій проти Росії і виступає за відправку військової техніки в допомогу Україні, пише УНН з посиланням на румунське видання Ziare.

За його словами, Росія поводиться "ірраціонально" в цій кризі.

"Ми підтримуємо відправку військової техніки для того, щоб не робити українську армію гарматним м'ясом. Румунія підтримує жорсткість санкцій проти РФ. Румунія вважає, що Росія відповідальна за нестабільність в Україні шляхом підтримки сепаратистів", - сказав Бесеску.

Раніше президент Литви Даля Грибаускайте висловила переконання, що нинішні дії Росії в Україні слід кваліфікувати як війну проти Європи.

У свою чергу, президент України Петро Порошенко закликав ЄС і НАТО надати Україні військово-технічну допомогу для боротьби з терористами на сході країни.

ЄС дав Росії тиждень на припинення вторгнення в Україну, інакше будуть застосовані санкції.

Глава Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на брифінгу в Брюсселі після зустрічі з президентом України заявив, що Європейський Союз готовий підтримувати Україну як політично, під час переговорів, так і конкретними економічними кроками.

Президент Європейської ради Херман Ван Ромпей запевнив Порошенка в тому, що ЄС дасть справедливу й адекватну оцінку діям РФ в Україні.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-08-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11076

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]