Головна » 2023 » Листопад » 17 » Ще один КПП погрожують перекрити польські перевізники

Ще один КПП погрожують перекрити польські перевізники

Представники польських автоперевізників заявили в четвер, що розширять прикордонну акцію протесту проти України, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – "Шегині – Медика". Про це повідомив один з організаторів протесту Томаш Борковський агентству AFP.

Київ наразі не зміг досягти згоди на нових переговорах з польськими перевізниками, які вже майже два тижні блокують вантажні перевезення на трьох основних прикордонних пунктах пропуску.

Борковський повідомив, що з понеділка вони розширять блокаду на пункт пропуску "Медика". Він зазначив, що далекобійники очікують нового раунду переговорів з польським та українським урядами, і "не задоволені швидкістю" переговорів.

Багатоденний протест спричинив величезні черги по обидва боки кордону.

У переговорах, що відбулися в четвер у прикордонному пункті пропуску "Дорогуськ", взяли участь представники міністерств інфраструктури України та Польщі, а також транспортного департаменту Єврокомісії, повідомили в українському уряді.

"Ключовою вимогою протестувальників є повернення до дозвільної системи. Ця вимога не може бути виконана", – заявили в Міністерстві транспорту України.

"Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року", – додали у відомстві.

Міністерство зазначило, що польські протестувальники "не прийняли пропозиції", і що "сторони продовжують шукати рішення".

6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.

Вони вимагають, серед іншого, запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та поставок для українських військових

Напередодні Єврокомісія попередила, що ключова вимога польських перевізників – відновлення дозвільної системи для українців – не є юридично можливою.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-11-2023
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 1623

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]