Головна » 2013 » Вересень » 29 » Сьогодні - БерегФест-2013

Сьогодні - БерегФест-2013

Ювілейний, 50-й, Міжнародний фестиваль Берег Фест-2013, який відбудеться у неділю, 29 вересня, у м.Берегові, обіцяє відвідувачам та учасникам чимало подій, що відбудуться вперше.

Про це кореспондентові Укрінформу заявив координатор оргкомітету фестивалю, керівник студії «Artrek» Володимир Гвоздьо.

"Представляти фестиваль Берег Фест, який був започаткований у 1963 році і відтоді щороку в кінці вересня проходить у Берегові, немає потреби. Він добре відомий як закарпатцям, так і чисельним туристам, які відвідують наш край. Утім, є задумки, які цього року втіляться вперше. Для прикладу, у цей же час Берегово святкуватиме 950 років. Саме стільки літрів бограчу приготують з цієї нагоди на фестивалі, що стане рекордом України з приготування найбільшої кількості бограчу. А розпочнеться фестиваль із запалення "вогню дружби”, який символічно єднатиме закарпатців та угорців по той бік кордону”, – розповів Гвоздьо.

За його словами, у рамках фесту вулицями міста пройде урочиста костюмована хода, відбудуться лицарські турніри за участю реконструкторів, різноманітні спортивні заходи. Однією з родзинок заходу стане святкове відтворення давньої традиції виноробства, коли перший урожай виноградних ягід довіряли давити босоніж незайманим дівчатам. Для цього виноград зберуть з усіх куточків Берегівського району та вранці доставлять безпосередньо на місце проведення фестивалю. Також буде презентовано сувенірне вино "Дикі танці”, вироблене з винограду, який минулого року босоніж тиснула в бочці співачка Руслана.

Гвоздьо зазначив, що головна ідея фестивалю – відродження давніх народних традицій Берегівського району. "У невеликому ремісничому містечку проводитимуться майстер-класи від майстрів, що володіють техніками автентичних виробів. Крім гончарства, різьбярства тощо буде представлено і більш екзотичні ремесла. Для цього з Угорщини приїдуть 15 народних умільців. Відвідувачів фестивалю традиційно очікують виставки сільськогосподарської та промислової продукції, дегустація вин місцевих виноробів, конкурси, розважальні програми та змагання, аукціони, лотереї”, – розповів він.

Координатор оргкомітету повідомив також, що всі заклади харчування міста вже готові до прийому гостей. При бажанні туристи зможуть недорого пообідати в численних ресторанах. Окрім національних українських та закарпатських там представлений широкий асортимент угорських страв. До фестивалю підготувалися і готелі міста, де за потреби гості можуть влаштовуватися на ночівлю.

"Туристи мають можливість відвідати римо-католицький костел Воздвиження Святого Хреста ХІІ століття, знищений татарами в 1241 році та відбудований у 1846 році, палац родини Бетленів, збудований у 1629-му, палац Комітатського суду, збудований у 1908 році, та багато іншого”, – додав Гвоздьо.

За матеріалами: Новини сьогодні
29-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11483

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]