Головна » 2016 » Липень » 16 » Сталася спроба військового перевороту у Туреччині

Сталася спроба військового перевороту у Туреччині

Заколот турецьких військових придушено й ситуація в країні перебуває під контролем.

У ніч на 16 липня в Туреччині було здійснено спробу військового перевороту. Турецькі військові заявили про те, що беруть управління країною на себе.

Вони оголосили воєнний стан і комендантську годину, по всій країні були закриті аеропорти, а також перекрито мости через Босфор, повідомляє BBC.

У столиці Туреччини Анкарі танки оточили будівлю парламенту і відкривали біля неї вогонь. Над містом на низькій висоті літали винищувачі та військові вертольоти.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який перебував за межами країни, в режимі відеоконференції закликав прихильників виходити на вулиці та до аеропортів. Прибічники Ердогана відгукнулися на його заклик, і вийшли на площу в центрі Стамбула та в Анкарі. На вулицях сталися сутички, а також були чутні постріли.

Невдовзі прем’єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим заявив, що спробу перевороту в Туреччині придушено й ситуація в країні перебуває під контролем.

За попередніми даними, в результаті нічних подій у Туреччині загинуло 60 осіб і понад 100 отримали поранення. У зв’язку зі спробою перевороту наразі заарештовано 336 осіб.

Президент Реджеп Ердоган повернувся до країни. Він пообіцяв, що учасники заколоту отримають гідну відповідь – незалежно від того, які відомства вони представляють, наголосивши, що нікуди не піде й залишиться зі своїм народом.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
16-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1736

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]