Головна » 2023 » Грудень » 26 » Суддям, які зняли Трампа з виборів, у США погрожують. ФБР почало розслідування

Суддям, які зняли Трампа з виборів, у США погрожують. ФБР почало розслідування

ФБР розслідує погрози на адресу суддів Верховного суду США, які заборонили Дональду Трампу брати участь у президентських виборах 2024 року на території штату Колорадо. Про це повідомляє CNN.

Бюро володіє ситуацією та співпрацює з місцевими правоохоронними органами. Ми енергійно розслідуватимемо будь-які погрози або застосування насильства з боку тих, хто використовує екстремістські погляди для виправдання своїх дій, незалежно від їх мотивації", - сказала офіцер ФБР у зв'язках з громадськістю Віккі Мигоя.

Водночас, зазначає CNN, представник судової гілки влади Колорадо не став коментувати повідомлення про погрози на адресу суддів. Представник патрульної поліції штату Колорадо Гері Катлер заявив, що будь-які погрози на адресу суддів розглядатиме місцева влада.

Позапартійна дослідницька організація передала правоохоронним органам США аналіз онлайн-переговорів. Згідно з документом, імена чотирьох суддів Верховного суду штату Колорадо, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа на виборах, часто з'являлися в "підбурювальних" повідомленнях на таких форумах із закликами до розкриття персональних даних служителів Феміди.

Хоча аналіз не виявив конкретних загроз для суддів, у ньому наголошується, що "залишається ризик насильства з боку окремих осіб або невеликих груп, або інших незаконних дій у відповідь на рішення суду".


За матеріалами: Новини сьогодні
26-12-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1666

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]