Головна » 2023 » Вересень » 3 » Суперечливі заяви ОП та судді Шевченківського райсуду Києва - чи є Коломойський громадянином України

Суперечливі заяви ОП та судді Шевченківського райсуду Києва - чи є Коломойський громадянином України

В Офісі президента заявили, що заарештований бізнесмен Ігор Коломойський має громадянство Кіпру та Ізраїлю. Водночас на зачитанні оголошення ухвали суду стосовно запобіжного заходу суддя назвав підприємця “громадянином України”.

3 вересня радник голови ОП Сергій Лещенко зазначив, що Ігор Коломойський не є громадянином України та в матеріалах кримінального провадження фігурує як громадянин  Кіпру та Ізраїля.

Він опублікував документ, схожий на текст підозри про скоєння злочину, на ім’я Коломойського. Деталі отримання документа, що становить таємницю слідства, Лещенко не повідомив.
Джерело: Сергій Лещенко

 У матеріалах слідства Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру. Це руйнує популярний брехливий наратив про те, що Коломойського не позбавили громадянства України та начебто не видадуть до США, — заявив Лещенко.

Та вже за кілька годин з’явилось відео засідання суду, на якому суддя Шевченківського райсуду Києва під час зачитування ухвали стосовно обрання запобіжного заходу називає Ігоря Коломойського громадянином України.

 Кримінального провадження про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Коломойського Ігоря Валерійовича 13 лютого 1963 року народження, який народився у місті Дніпропетровськ, громадянина України,  який підозрюється у вчиненні кримінального порушення, – зазначив суддя.

Тож, у разі, якщо інформацію не спростують, згідно ч.2 ст. 25 Конституції України, Коломойський не може піддатися екстрадиції.

Зауважимо, в Офісі президента Сергій Лещенко займається “інформаційною роботою щодо викриття та спростування дезінформації, фейків і ворожих наративів, які продукує та розповсюджує ворожа пропаганда”.

Довідка. За матеріалами правоохоронців, проявом 2013-2020 років Коломойський легалізував більш як пів мільярда гривень шляхом виведення коштів за кордон. Для цього він використовував підконтрольні банківські установи. Підприємцю оголошено про підозру одразу за двома статтями: ст. 190 (шахрайство); ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

 Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки повідомили про підозру за двома статтями олігарху Ігорю Коломойському.
    
З матеріалів засідання Високого суду Лондона відомо, що колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський погрожував ексголові Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтаревій та її заступниці Катерині Рожковій.
    
Суд відсторонив мера Рівного від посади – посадовець назвав судовий процес “знущанням з правосуддя”.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1457

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]