Головна » 2013 » Лютий » 14 » Вчені знайшли новий метод для виявлення вибухових речовин

Вчені знайшли новий метод для виявлення вибухових речовин

  Вчені знайшли новий метод для виявлення вибухових речовин

Вчені з департаменту хімічної технології та матеріалознавства Університету Альберти знайшли спосіб використання рецептора без нано-механічної ІК-спектроскопії, щоб збільшити визначення хімічних молекул у вибухонебезпечних сумішах.

Звичайні датчики не можуть виявити специфічні молекули в складних сумішах, якщо концентрація змішаних в п'ять разів більше, ніж молекул-мішеней. Нова технологія допомагає виявити кілька трильйонних грамів молекул в складній суміші, навіть якщо є більш високі концентрації інших молекул.

Нано-механічна ІК-спектроскопія (взаємодія між матерією і випромінюваною енергією) розглядає фізичну природу молекул і «навіть за наявності змішаних молекул, експерти можуть виявити специфічні молекули».

Поточна робота дослідницької групи ставить перед собою мету домогтися способу виявлення біомолекул і вуглеводнів в нафтовій промисловості і стимуляторів нервово-паралітичного газу, який можна знайти в побутових обігрівачах, бензині і пом'ягшувачі тканини.

Вчені також планують розробити портативний пристрій для виявлення хімічних речовин, які можуть бути використані в таких областях, як безпека, охорона здоров'я та охорона навколишнього середовища.

За матеріалами: Новини сьогодні
14-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11351

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]