Головна » 2013 » Лютий » 9 » Високотехнологічні кібернетичні очі повністю змінять життя сліпих людей. ВІДЕО

Високотехнологічні кібернетичні очі повністю змінять життя сліпих людей. ВІДЕО

  Високотехнологічні кібернетичні очі повністю змінять життя сліпих людей

Вчені готові втілити в життя десятиліття досліджень, щоб дати зір незрячим людям, якщо нове біонічне око буде затверджене до виробництва. Система протезування сітківки Argus II, розроблена компанією Second Sight, може вийти у виробництво вже в цьому році, і ті, хто будуть претендувати на цей пристрій в США, очікують цього моменту, затамувавши подих.

Перша у своєму роді технологія Argus II вже була схвалена для використання в Європі в 2011 році і є кульмінацією 20-річних наукових досліджень в області глибокого комплексу органів зору.

Імплантата і окуляри можуть допомогти пацієнтам з успадкованою формою дегенеративної сліпоти, яка руйнує сітківку, викликаючи пігментний ретиніт. Люди, що страждають цією хворобою, відчувають поступове погіршення зору, і, в кінцевому підсумку, повністю сліпнуть.

Після імплантації ряду електродів всередині ока протеза Argus II буде компенсувати недолік сітківки, передаючи інформацію в мозок. Другим компонентом Argus II є спеціальні окуляри. Пацієнти носять окуляри із встановленими камерами, які потім передають дані про те, що перед ними в невеликий портативний комп'ютер. Інформація передається через бездротову систему імплантату в мозок у вигляді серії електричних імпульсів, які дозволять пацієнтові вчитися інтерпретувати як світлі, так і темні кольори, а також форми об'єктів.

Однак ця система все ж поки не в змозі дозволити таким людям повністю відновити зір.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11331

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]