Головна » 2016 » Березень » 9 » Вкрилася пролісково-шафрановим килимом долина нарцисів

Вкрилася пролісково-шафрановим килимом долина нарцисів

Унікальна Долина нарцисів поволі «прокидається» і починає вабити туристів. Зараз на місці «господарів» поля квітують білосніжні підсніжники та сині шафрани.

Відвідувачів у перші дні березня уже досить багато. А пік цвітіння перших весняних квітів очікується приблизно за тиждень.

Слід зазначити, що наразі вже організовуються екскурсії на територію заповідника. Зараз вхід на Долину безкоштовний. До речі, туристи мають змогу відвідати і музей нарциса, який теоретично є добре оснащеним наглядними посібниками еколого-освітнім центром і у якому можна отримати багато різноманітної інформації про флору і фауну Карпатського біосферного заповідника, частиною якого є і Долина нарцисів.

Цікаво, що в народі весняний білоцвіт називають ще й лісовим нарцисом. Можливо, не випадково квітка облюбувала собі затишну рівнину нарцисового поля?

А загалом у заповіднику, площею 257 га росте понад 500 видів рослин, 15 із яких занесені до Червоної Книги. Підсніжники та проліски, як і нарциси, між іншим теж є «червонокнижними. Тому за їхнє знищення можна поплатися штрафом, розміром від 1700 до 3655 гривень.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1841

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]