Головна » 2023 » Вересень » 20 » Запропонували роботу "на будівництві" в росії кубинським підліткам, а насправді відправили воювати

Запропонували роботу "на будівництві" в росії кубинським підліткам, а насправді відправили воювати

Кубинські підлітки, 19-річний Алекс Вегас Діас та його друг, прийняли пропозицію про роботу, яку вони отримали через WhatsApp, щоб виконувати "будівельні роботи" для російських військових, а насправді опинилися на передовій війни росії проти України.

Хлопців доставили на військову базу, озброїли, а потім відправили воювати.

Відомо, що 31 серпня Вегас Діас потрапив у російський шпиталь, проте після одужання його мають відправити назад на фронт.

Зі свого лікарняного ліжка він благав "допомогти витягти нас звідси".

"Те, що відбувається в Україні, є огидним — бачити людей з розбитою головою перед собою, бачити, як людей вбивають, відчувати бомби, які падають поруч з тобою. Є мертві кубинці, є зниклі безвісти, і це не закінчиться, доки не закінчиться війна. Ми знаємо, що Куба усвідомлює, і наша порада кубинцям — не приїжджати сюди. Це найбожевільніша річ. Божевільна. Не робіть цього", – сказав він.

Відомом, що Вегас Діас став частиною великої операції, яка відкрито залучала сотні кубинців до російської армії для боротьби в Україні.

Новобранцям пропонували 204 000 рублів, щоб вони підписали контракти в Міністерстві оборони росії.

Середня місячна зарплата на Кубі значно нижча, що робить цю пропозицію привабливою і перспективою для них.

Точна кількість завербованих кубинців залишається невідомою.

Кубинська влада заявила, що арештувала 17 осіб які нібито заманювала кубинців вступати до російської армії та воювати проти України.

У росії прагнуть уникнути мобілізації перед президентськими виборами, вербуючи на війну проти України іноземців. Зокрема ними є вихідці з Центральної Азії.

росія намагається через оголошення в інтернеті набирати на війну проти України громадян Казахстану.

У російських телешоу часто транслюють дружин і матерів призовників, де учасники мають згадати про “героїзм” своїх чоловіків і синів та розповісти “сльозливі історії”, які стануть супроводом планів кремля заохотити більше молодих людей воювати проти України.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1469

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]