Головна » 2023 » Вересень » 16 » Зустрічі Зеленського і Байдена - названо терміни

Зустрічі Зеленського і Байдена - названо терміни

Стало відомо, коли зустрінуться Зеленський і Байден. США залишаються союзниками України в протистоянні з рф.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив зустріч Джо Байдена і Володимира Зеленського в Білому домі. За його словами, вона запланована на наступний четвер, 21 вересня. Про це він повідомив на брифінгу в Білому домі.

Зустріч відбудеться після участі в заходах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН, - уточнив він.

Салліван зазначив, що це буде їхня третя зустріч у Білому домі.

 Вона відбудеться у вкрай важливий час, коли росія відчайдушно шукає допомоги у країн на кшталт Північної Кореї для своєї жорстокої війни в Україні, коли українські війська ведуть контрнаступ, - зазначив Радник.

Як вказав Салліван, Байден під час зустрічі із Зеленським хоче почути його точку зору щодо розвитку наступу України, дізнатися його розуміння нинішньої ситуації, а також запитати, яку ще допомогу Україна хотіла б отримати від США та їхніх партнерів.

Салліван додав, що президент США цими самими днями візьме участь у щорічній серії виступів світових лідерів на Генеральній Асамблеї ООН, а також зустрінеться там із лідерами низки держав, зокрема Ізраїлю та Бразилії, та проведе окрему зустріч із президентами п'яти середньоазійських республік - Казахстану, Киргизстану, Туркменії, Таджикистану та Узбекистану. Запланована також його зустріч із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-09-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1443

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]