Головна » 2013 » Березень » 14 » 3 поради, як підняти свою самооцінку

3 поради, як підняти свою самооцінку

   3 поради, як підняти свою самооцінку

У будь-якій життєвій ситуації людині необхідно вірити в себе. Але буває так, що часто не виходить справитися з власною самооцінкою, від чого в підсумку ми можемо не досягти бажаного результату. Впоратися з невпевненістю, повернути віру в себе і підняти занижену самооцінку допоможуть декілька нескладних порад.

Для початку перевірте рівень вашої самооцінки. Для цього проведіть вертикальну лінію на чистому аркуші паперу. Потім поставте крапку там, де вважаєте за потрібне. Якщо точка поставлена ​​нижче середнього рівня - ви себе не дуже любите. Якщо набагато вище середини лінії - ви себе обожнюєте. Оптимальний варіант - це серединна точка, так як в цьому випадку ви ставитеся до себе цілком адекватно. Якщо результат такого тесту вас не дуже обрадував, пора переходити до вправ!

Вправа № 1. Візьміть аркуш паперу, розділіть його на дві частини. У першій - напишіть всі свої позитивні якості. У другій - те, що вам в собі не подобається і те, що ви хотіли б змінити в собі. Потім ретельно закресліть кожне слово в списку з негативними якостями. Відірвіть цю частину листа і порвіте на дрібні шматочки, пустіть по вітру або спаліть. Завчіть напам'ять залишений текст і регулярно повторюйте його про себе кожен ранок або вечір з формулюванням «я - ...». Потім візьміть за правило додавати одну нову якість в цей список кожні три дні.

Вправа № 2. Замість того, щоб порівнювати себе з іншими, почніть порівнювати себе з собою - тією, що ви були вчора. Помічайте все хороше, що вам вдалося зробити за сьогодні, нехай навіть це буде пара дрібниць. Обов'язково хваліть себе і стежте за динамікою процесу.

Вправа № 3. Виконується поетапно.

Створіть "я-образ". Уявіть собі образ самої себе. Це повинна бути цілісна картинка, що демонструє не тільки зовнішність, а й характер.

Змініть свій настрій. Все, що у вашому образі виглядає негативним, постарайтеся змінити, представивши ці елементи в більш вигідному світлі. Наприклад, якщо ви часто через силу приступаєте до нової справи, подумайте про те, що та ж сама риса оберігає вас від імпульсивної поведінки і дає вам можливість все ретельно зважити перед прийняттям яких-небудь рішень. Керуйтеся принципом «Мої невдачі насправді - успіхи, просто я дивилась на них не з того боку».

Зніміть фільм. Нехай тепер цей "я-образ" стане яскравим, привабливим і об'ємним фільмом про вас. Прокрутіть його!

Порівняйте відчуття. Які зміни ви відчуваєте при порівнянні готового "я-образу" з тим, що вам представлявся на самому початку? Коли ваш "я-образ" набуває позитивний зміст і вбирається в досить інтенсивну форму, самооцінка помітно почне підвищуватися.



За матеріалами: Новини сьогодні
14-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11478

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]